Jump to Navigation

Nieuws uit groep 5 - September 2016

Groep 5

Wat een leuke kinderen in groep 5, we hebben een leuke start gemaakt met elkaar! We zijn gestart met het thema ‘dit ben ik’ om elkaar beter te leren kennen. We hebben al verschillende dingen gedaan zoals: spelletjes met een strandbal, waarop bijvoorbeeld staat ‘mijn grootste droom is…’. Aan de hand van het kinderkwaliteitenspel hebben de kinderen nagedacht over hun kwaliteiten en hebben dit verwerkt in een poster. Ook hebben ze een zelfportret gemaakt, loop binnen en probeer je eigen kind te herkennen?! Hieronder zien jullie twee foto's die we gebruiken voor de verjaardagskalender. Deze hebben ze samen met juf Lisa gemaakt, zij is het hele jaar op maandag en dinsdag bij ons in de klas als stagiaire onderwijsassistent. 

     

Wat is het leuk om te zien dat het al zo’n leuke groep is. We hebben samen de klassenregels opgesteld en in de klas opgehangen.
Zoals jullie hebben kunnen zien gebruiken wij het whiteboard voor de mededelingen. Wat fijn dat een aantal ouders zich daar al heeft ingeschreven om te komen flitsen met de kinderen. Want ook dit jaar is het weer heel belangrijk om aan het leestempo te werken. Blijf of ga ook thuis niet alleen oefenen met het leestempo, maar ook met (begrijpend) lezen.

Op het whiteboard kunt u zich ook nog steeds inschrijven voor de oudervertelgesprekken. 
Naast de mededelingen op het bord, staat onze deur natuurlijk altijd voor jullie open. Wanneer er zich iets voordoet, stap dan vooral even binnen om met ons in gesprek te gaan.

Heel fijn om te zien dat de kinderen gezonde tussendoortjes bij zich hebben. 
We vonden het gezellig dat we een aantal ouders mochten ontvangen tijdens de nieuwsjaarsreceptie, we hebben samen op het komende jaar geproost. 

Belangrijke data:  
-    20 september is de ‘Avond vol geluk’
-    19 september schoolfotograaf
-    26 september ‘Big Bang’. Leuk dat er al ouders zijn die zich hebben ingeschreven om iets lekkers maken voor de high tea die middag.
-    13 oktober 18.30 – 19.30 tentoonstelling rondom het project

Zoals jullie wellicht weten vindt de kinderboekenweek plaats van 5 t/m 16 oktober, in deze periode zullen de kinderen hun boekbespreking houden. Exacte datum volgt nog. 

Groetjes,
Sabrina en Britt

Nog een paar foto's uit de klas:

     

     

     

 Main menu 2

Article | by Dr. Radut