Jump to Navigation

Agenda toevoegen aan i-phone of smartphone

De agenda van de Zeppelin is beschikbaar op de website via iCal .

De agenda op een iPhone:

Heb jij een iPhone, dan kun je de activiteiten van de Zeppelin direct terugzien in je agenda. Klik op het ikoontje iCal op de home.

Of ga op je iPhone naar “instellingen”, kies voor “mail, contacten, agenda” en vervolgens voor “Voeg account toe”.
Kies dan helemaal onderaan in het rijtje voor “anders” en vervolgens voor “Voeg agenda-abonnement toe”.

Vervolgens moet je bij “Server” het volgende adres intypen:  (sorry, korter kan het niet…)

webcal://www.odsdezeppelin.eu/calendar-node-field-datum/ical/%2A/calendar.ics

Klaar! Eventueel kun je de omschrijving nog veranderen. Vanaf nu zie je automatisch in je agenda alle activiteiten van ods de Zeppelin! Zie je hem nog niet direct terug, ga dan naar je agenda, klik linksbovenin op “Agenda’s” en zorg dat er een vinkje staat achter de zeppelin-kalender in het lijstje ‘geabonneerd’.

De agenda op Android Smartphones

Dit gaat via Google Calendar.
Heb jij een gmail-adres of een Google-account, dan kun je je hierop abonneren (heb je geen Google account > maak er een aan!)

Als je naar de instellingen van je telefoon gaat, dan zie je waarschijnlijk ergens een ‘google account’ ingesteld staan.
Ga op je computer naar http://calendar.google.com en log in met dat ‘google account’ dat op je telefoon ingesteld staat.
 
Vul vervolgens in Google Calendar linksonder bij “andere agenda's” ->  via het pijltje -> “toevoegen via url”  de volgende URL in: webcal://www.odsdezeppelin.eu/calendar-node-field-datum/ical/%2A/calendar.ics of klik nadat je bent ingelogd in Google Calendar op deze button:
 
Tot slot moet je dan nog op je telefoon bij ‘instellingen – agenda’ kiezen dat je ‘alle agenda's’ wilt zien, en open je agenda opnieuw, of ververs je agenda.
Klaar! Vanaf nu zie je automatisch in je agenda alle activiteiten van ods de Zeppelin!
 


Main menu 2

Page | by Dr. Radut